NO | ES
logo21
JUL
2015

Familieferie på Solgården

Familieferie15

Gjester i alle aldre koser seg med sol og varme

Sommerprogrammet på Solgården er tilpasset ferieønskene til storfamilien. I samarbeid med frivillige sommerledere tilbys aktiveteter tilpasset ulike aldersgrupper: Solklubb, barnepass og eget program for ungdommene. I tillegg kan gjestene velge å være med på guidede turer og andre uflukter, kveldsunderholdning, dansekurs og lek og moro for hele familien. I løpet av de to ukene på Solgården er det også masse tid til blant annet strandturer, avslapping ved bassenget og minigolf. De som ønsker det deltar også på Sjømannskirkens tilbud på Solgården: Morgensamlinger, kveldssamlinger og gudstjenester. Siste kvelden er også populær. Da er det nemlig gjestene selv som står for underholdningen fra scenen på Festplassen!

På Solgården for 6. år på rad

Familien Vatne fra Nærbø i Rogaland har valgt Familieferie på Solgården for sjette sommer på rad. Som mange andre “gjengangere” kan de ikke tenke seg et bedre sted å feriere. “Det er kjekt for hele familien. Trygt og godt og kjekt med aktiviteter for alle aldre,” synes mor Bente og far Johan. Det var mor til Johan som fikk dem med til Solgården første gang for seks år sine. “Vi slapper virkelig av her på Solgården. Ungene ser vi lite til. De farter rundt på egenhånd i trygge omgivelser.”

thumb_DSC06878_1024-001

Tvillingene på 9, Jakob og Helmer, synes det er spesielt kjekt å spille minigolf og bade i bassenget. “Og så har vi laget masse limonade med sitroner plukket i Sansehagen,” forteller niåringene stolt.
De tre eldste har storkost seg sammen med de andre ungdommene. “Vi har gjort mye kjekt sammen og blitt veldig godt kjent. Ungdomslederne har vært helt fantastiske!” forteller Juni (16). “Det har vært kjekt å finne på ting sammen,” fortsetter Oskar. “Vi har vært på stranda og spilt volleyball, vært på shoppingtur og i vannland”. Emil bekrefter: “Det har vært veldig sosialt, og hver kveld har ungdommene samlet seg for å ha leker eller spille sammen.”

thumb_DSC06893_1024-001

Emil har hatt en ekstra tur til Solgården dette året. Arbeidsuka i 9. klasse fikk han nemlig gjennomføre på Solgården. Ideen fikk han og Camilla, en av de ansatte, i fjor sommer. “Da jeg fortalte klassekameratene at jeg skulle til Spania i arbeidsuka var det ingen som trodde meg,” sier han fornøyd. “Det var veldig kjekt. Masse kjekke folk og nok å gjøre: Sette igang aktiviteter, hjelpe til på tur til Safariparken, rydde i kaféene og delta på sosiale samlinger. Kunne gjerne tenke meg en slik jobb!” Mor og far var nok litt spente da han skulle reise. Emil, som sitter i rullestol, skulle nemlig fly alene for første gang. “Men selv om han måtte bytte fly underveis gikk det veldig bra!” forteller Bente.

Høydepunktet sommeren 2015 på Solgården? Familien Vatne er enige: “Fangene på Solgården”!

thumb_DSC06805_1024-001

Leave a Reply

*

captcha *