NO | ES
logo01
NOV
2014

Glede, samhold og minnerike øyeblikk!

Så mye glede, fellesskap, opplevelser og minnerike øyeblikk gjennom turene for funksjonshemmede i år! Høsten, kulden og mørket har kommet til Norge og da er det deilig å drømme seg tilbake til herlige ferieminner fra Solgården!

Mange som kommer på ferie på Solgården planlegger i god tid for å sikre seg plass. De har lang tid på å glede seg til en etterlengtet ferie i Spania med sol, varme og glede! Mange har vært flere ganger på Solgården tidligere og er godt kjent med alle som jobber på Solgården. De treffer også igjen venner fra tidligere ferier blant andre gjester. Det er alltid en spesiell atmosfære på Solgården på disse turene, som alle preges av – gleden er lett overførbar!

“Glede som deles er dobbel – det får vi som jobber på Solgården kjenne på kroppen” – Marianne

marianne-solgården

Her er noen kommentarer fra oss som jobber på Solgården – vi har et stort team i sving for å legge til rette for en best mulig ferieopplevelse for våre gjester. Vi ønsker å oppfylle forventningene til våre gjester som har gledet seg til et deilig avbrekk fra hverdagen, med sol og glede og nye opplevelser.
Rikke har arbeidet som guide på Solgården i 15 år. Her er hva hun sier om disse turene:  “Det er spennende dager, mye fart og energi, koselige mennesker som viser takknemmelighet for den jobben som vi gjør –  gleden er ekstra stor når vi får tilbakemelding om at gjestene gir uttrykk for glede, – på måter de ikke har vist tidligere”

rikke-solgården

Ved bestilling og planlegging av ferien  er det en del praktiske hensyn å ta og spørsmål som dukker opp. Da er det fint å kunne ta kontakt på telefon og e-post for tilrettelegging. Irene er en av dem som mange da snakker med. “Jeg er så heldig at jeg hver dag på jobb føler at jeg gjør godt for noen! I kontakten pr. telefon eller på mail blir jeg som oftest kjent med ledsagerne, vi samarbeider og finner den best mulig ferien for dem og deres brukere. Stor glede er det for oss på kontoret i Oslo når dagen kommer for avreise. Vi er på Gardermoen og hjelper ved innsjekk. Vi gleder oss over gjensyn med gamle gjester og klemmene blir mange. Det er også fint å få ønsket velkommen til de som reiser med oss for første gang. “

irene-solgården

Vicente kjenner mange fra Cafe Wenches hvor han serverer med glimt i øyet, smil og gode ord – eller har du kanskje fått hilse på Bella og Tomas sammen med ham?  “Størst av alt opplever jeg å kjenne på gleden” sier Vicente – “QUE ALEGRIA!”

vicente-solgården

“Disse turene er for meg  livsglede, samvær, vennskap. Det å tørre, leke og føle. Nyte. Det å bare være. Ikke annerledes, ikke høy eller lav, ung eller gammel, bare leve og være til og gripe vakre øyeblikk. Det å føle seg hjemme – borte” – Camilla jobber i resepsjonen, med aktiviteter og som guide og er veldig raus med gode klemmer!

camilla-solgården

Tomas, en av våre dyktige gartnere fra vedlikeholdsavdelingen. Alltid smiler han og vinker til gjestene på sin vei.  Esperanza er en av våre mange flinke renholdere, mye glede og latter høres i gangene i det kommentarer –  spanske og norske gloser utveksles.

tomas-solgårdenesperanza-solgårde-

ana-solgården

 “Noe magisk skjer på disse turene, et fantastisk eksempel på integrasjon. Her er alle like  og utfordringer og handikapp glemmes! “somos uno” – Laura, fysioterapeaut
“Livsglede, fellesskap og nærhet – det gir meg mye å få kontakt med gjestene og dele av deres ferieopplevelse!” – Ana, restauranten og Cafe7

Det er så uendelig mange fine historier og tilbakemeldinger som deles med oss at det er vanskelig å trekke frem noen. Solskinnshistorier og uforglemmelige øyeblikk!

Bildene får tale for seg! Her kan du se en liten bildereportasje på tvers av ferieturene >>

Trygghet, trivsel og glede!

solgården-festplassenmaria-solgården

 

 

Leave a Reply

*

captcha *