NO | ES
logo11
APR
2014

God påske!

I Spania har vi lenge fått kjenne på deilige vårtegn og plutselig blir det sommer! Appelsintrærne står i full blomst, det er nydelig å kjenne duften av Azahar i luften.

god-paske

Påsken er en av de viktigste høytidene i Spania med mange tradisjoner. På Solgården blir det både “norsk” og “spansk” påske, og på Påskeaften gjenforenes “Bobbysocks” på Solgården – med seg har de tenorstjernen Marius Roth Christensen!

Gjestene som skal nyte “påsketuren” kom på tirsdag fra Stavanger og Oslo og gleder seg stort over at  tre nydelige uker på Solgården nettopp har begynt.
sansehagen-paske
I tillegg til hyggelig underholdning og aktiviteter på Solgården blir det turer blant annet til vakre Elche med sine Palmehaver, byvandring og besøk i havkatedralen i Benissa og tur til Villena  – nesten en tidsreise tilbake til Middelalderen! Tur til Guadalest  og pilgrimsvandring til den Spanske fjellbyen Torremanzanas blir det også. Lærerik Pilgrimsvandring til Minnekirken er noe nytt for denne Påsketuren.
 I Sansehagen står alle appelsintrærne i full blomst og Nisperos frukten er moden. Herlig å rusle rundt og nyte solen og ta i bruk alle sansene – bare være! Kanskje er det mulig å få øye på en “påskehare” også – de spretter glade rundt i terrenget. I Sansehagen det også en kanin som har gjort seg til venn med ekornet som bor i det store furutreet, rett som det er kan en se dem terge hverandre.
langfredagsprosesjon
Påsken begynner for fullt med Palmesøndag. Da er det prosesjoner i Ermita og Villajoyosa med palmeblader. “Domingo de Ramos” og på festplassen på Solgården er det friluftsgudstjeneste for de som ønsker å ta del. På langfredag blir det guidet tur til Villajoyosa for å se langfredagsopptoget med helgensfigurer. Det er et minne for livet. En stemningsfull og alvorspreget prosesjon med levende lys og røkelse. Alle byer i Spania har mange opptog i forbindelse med påsken. Det stammer tilbake til middelalderen der folk ikke kunne lese. På den måten, ved å skape litt teater i gatene, kunne kirken bedre formidle budskapet om Jesus til folket. I prosesjonen bæres religiøse figurer ut av kirkene, og hele korsveien blir illustrert. En får blandt annet se romeren som pisker den falne Jesus, og Veronica som går frem med kledet. Det er forskjellig grupper eller brorskap, Cofradias,  som har ansvaret for de forskjellige figurene og som bærer dem gjennom gatene.
 bobbysocks solgarden
På Påskeaften får vi oppleve festkonsert i Minnekirken. Da gjenforenes Bobbysocks jentene Hanne Krogh og Elisabeth Andreassen for å dele svingene toner med alle som har sikret seg billetter. Med seg har de tenorstjernen Marius Roth Christensen som nylig hadde premiere på Don Giovanni på den Norske Opera. Billettinntektene går til en god sak og selges via Solgårdens resepsjon.  En unik konsertopplevelse!
 minnekirken
ottesang-solgarden
På første Påskedag blir det Ottesang ved Soloppgang.  Det er et innholdsrikt program med underholdning og aktiviteter på Solgården gjennom hele påsken, men for de som ønsker å ta seg ned til Villajoyosa eller andre nærliggende byer er det også mulig å få med seg noen av de mange prosesjonene og markeringene som foregår. Ellers er det bare å nyte solen og livet!

basseng-solgarden

 utsikt-middelhavet

Vi ønsker deg en god påske!

Leave a Reply

*

captcha *