NO | ES
logo04
DEC
2014

Guadalest – Et populært turistmål

Guadalest er en av Spanias mest kjente turistattraksjoner

fremhevet bilde

Når Solgårdens gjester ønsker spennende ferieopplevelser på Costa Blanca i Spania, står turen til Guadalest høyt på lista for mange!

Denne lille koselige byen har historie helt tilbake til 1300- tallet og Maurer-tiden, den gang araberne regjerte i Spania. De bygde byen på toppen av et lite fjell så den skulle være best mulig beskyttet i en urolig tid. Den eneste veien inn i den opprinnelige byen går gjennom en liten tunnel. Øverst på fjelltoppen ble kirkegården plassert. De døde burde være nærmest mulig Allah! Fjellet har blitt mindre etter dramatiske jordskjelv for noen århundrer siden. Aliekevel har byen vokst og omkranser i dag den lille fjellknausen og det som er igjen av bebyggelse her. I dag finner vi koselige kaféer, spennende muséer og mange kjekke butikker i Guadalest.

guadalest_guiden

Solgårdens gjester kan velge mellom en rekke turer under oppholdet på Solgården i Spania. Mange av turene blir ledet av vår dyktige guide, Rikke Toldstrup. Turen til Guadalest er alltid populær. Ofte må vi leie to store busser for at alle som vil kan bli med. Og vi er sjelden alene. Det er få turistattraksjoner i Spania som har høyere besøkstall: Over 2 millioner i året!
Selv om Guadalest er målet, er for mange veien dit like spennende. Turen går gjennom sjarmerende småbyer og daler med kulturlandskap. Etterhvert som bussen smyger seg oppover dalene avdekkes de vakre og mektige fjellene. Hele veien deler guiden sin kunnskap om stedene vi passerer: Historie, geografi, demografi, økonomi og mye annen informasjon om dette flotte landet vi besøker.
Solgårdens gjester er alltid begeistret og når vi spør: “Hvorfor Guadalest?”-  får vi svar som:

“Guadalest er helt annerledes, det ligner ikke på noe annet sted”

“Det er så rolig og fredelig her. Vi nyter det!”

“Utsikten til de flotte fjellene”

“Naturopplevelsen er det flotteste med hele turen!”

Ved å klikke her kan du få vite mer om Solgårdens turer!

guadalest_kollasj

Leave a Reply

*

captcha *