NO | ES
logo24
JUN
2014

Magisk Sankthans feiring!

En magisk og vakker midtsommerkveld vi vil minnes lenge!

“For en avslutning på to deilige ferieuker på Solgården! En skjønn forening av Spanske og norske tradisjoner, glede og et fantastisk samhold. Etter mange dager sammen gjennom ferien var det en sammenspleiset gjeng som feiret midtsommer sammen”

Det var forventningsfulle gjester som ankom midtsommerfesten. Mange i lyse lette klær og med blomst i håret, en boblende glede og ønske om å gjøre det meste ut av siste kveld av ferien! Festen begynte med grilling ute, og samtalene og latteren gikk lett rundt bordene. Godt med mat etter en lang dag med sol og bading! Deretter var det mange som kastet seg ut i dansen til musikken som strømmet ut av høyttalerne på festplassen.

sankthans-gnist

sankthans-ankomst-solgarden
sankthans-grilling-solgarden
Så ble lysene på alle bord tent og Marianne og Pablo ønsket velkommen til videre Sankthansfeiring. “Flamenco show med herlige spanske rytmer, flagrende skjørt, vifter og pasjon” Tradisjonen tro bydde flamenco danserne opp til dans etterpå og mange svinget seg i glede!

flamenco-solgarden

sankthans-flamenco-solgarden
sankthans-dans-solgarden2
sankthans-dans-solgarden3

“Mot slutten av dansen i den vakre skumringen ble Sankthansbålet tent.  En vakker ramme for en magisk kveld!”

Pablo fortalte litt om spansk Sankthans feiring og tradisjoner – San Joan som det heter her. I Alicante og andre nærliggende byer feires det med “Hogueras” som betyr bål, på byenes torg og åpne plasser settes det opp store pappmasjefigurer som pryder byen gjennom flere dager. På slutten av festivalen brennes de. De flotte figurene er ikke bare for pryd, men er ofte laget som politisk satirie og samfunnskritikk, gjerne for saker en vil sette lys på i lokalsamfunnet.  Det er også tradisjon å samles på stranden og la vannet skylle over bena, legge bak seg det gamle og ønske seg noe for tiden som kommer. Være sammen med venner i glede og takknemmelighet.
 Mange samlet seg rundt bålet gjennom kvelden innimellom dansing, lystige samtaler og noen av de mange klemmene som ble delt. Gode historier fra ferien ble også fortalt, og fra tidligere ferier; noen av gjestene har mange gode stunder på Solgården og minnes – 22 ganger og 17 ganger var noen av tallene!! Mange av de som var på Solgården for første gang på denne turen hadde allerede begynt å legge planer for neste, det gleder oss!

sankthans-solgarden-flammer

sankthans-solgarden-blomster
Når mørket hadde falt på tente alle hvert sitt stjerneskudd og med det et ønske for tiden som kommer og glede for alt som er. Så ledet vertskapet an mot flaggplassen – der fikk vi beskue ett flott fyrverkeri – en opplevelse og flott avslutning på deilige feriedager!  Noen fortsatte feiringen på festplassen etterpå hvor det fortsatt var musikk og servering.

Her kan du se flere bilder fra den nydelige kvelden! >>

sankthans-stjerneskudd

 

sankthans-fyrverkeri

 

Leave a Reply

*

captcha *