NO | ES
logo15
OCT
2015

Minnekirken 40 år

DCIM100MEDIADJI_0143.JPG

 

1. april 1972: En nyhet blir offentliggjort på Solgården

SONY DSCDette er overskriften for Minnekirkens første merkedag.  Den første av 10 merkedager som vi kan lese om i den nye boken som er blitt laget til Minnekirkens 40-års jubileum. Boken, som er skrevet av Aslaug Sikveland Haugen, ble lansert under helgens feiring av Solgårdens flotte kirke. Tittelen hun har valgt er “Minnekirkens merkedager” med undertittel “Solgårdens kirke blir sjømannskirkens første sydenkirke.” I innledningen til boken skriver Solgårdens styreleder, Finn Georg Birkeland, blant annet:

” Det å bygge Solgården var i seg selv et djervt vågestykke av pionerene. Men tanken på å reise et stort kirkebygg på tomta, overgikk også pionerenes forestillingsevne. Likevel var det dette presten Olav Kr. Strømme foreslo.”

43 år har gått siden 1. april 1972. Å bygge kirke på Solgården har vært et vellykket prosjekt. Det bekrefter boken og det som har blitt delt i løpet av jubileumsmarkeringene dette året. Her er noen glimt fra Jubileumshelgen 10. og 11. oktober:

 

Minner og visjoner

SONY DSCJubileumshelgens startet med seminaret “Minner og visjoner”. Gunnar Strømme innledet med fortellingen om hvordan det hele startet. De fremmøtte fikk blant annet se en video som var laget for anledningen. Filmen forteller om Minnekirkens initiativtaker, Pastor Olav Kristian Strømme, som satte igang dette dristige prosjektet for SONY DSC43 år siden.
Etter dette delte flere ansatte og frivillige medarbeidere fra de siste 40 årene minner, og refleksjoner om det Minnekirken har betydd, og betyr idag. Aslaug Sikveland Haugen prsenterte den nye boken og etter en flott lunsj var det tid for å se fremover. Sjømannskirkens styreleder Kjell Nordstokke og generalsekretær Ørnulf Steen talte til stor inspirasjon for alle fremmøtte. Les gjerne mer om seminaret på Sjømannskirkens hjemmeside: 40-års Jubileumsseminar

 

 

 

Ambassadør for både Solgården og Sjømannskirken

konsert1Hanne Krogh gav lørdag kveld nok en gang en fantastisk konsert i Minnekirken. Sammen med Elisabeth “Bettan” Andreassen og pianist Svein Ragnar Myklebust  gav hun en fullsatt kirke en opplevelsesrik reise i ord og toner. Overskriften på konserten var “Skynd deg å elske”. I løpet av den to timer lange konserten fikk publikum både god underholdning og vakre refleksjoner til ettertanke. Budskapet til Hanne Krogh er enkelt og viktig: Det viktigste i livet er kjærlighet! Les gjerne mer om konserten på Sjømannskirkens hjemmeside: Hanne Krogh og Bettan

 

 

 

Gudstjeneste

Deltakelsen på gudstjenester i Minnekirken har alltid vært stor. I de siste 10- 15 årene har gjennomsnittlig deltakelse ligget stabilt mellom 150 og 200. I jubileumsåret kan kirkegjengerne glede seg over både nytt orgel og at Kjærulf Samuelsen har komponert ny Kyrie, Gloria og nytt Bønnesvar.

 

gudstjeneste
Under Jubileumsgudstjenesten søndag var også kirken fullsatt. Den ble ledet av Trine Færevåg, sjømannsprest i Albir/Villajoyosa, og domprost Jan Otto Myrseth, som representerte biskopen i Bjørgvin. Ørnulf Steen prekte. Etter gudstjenesten fikk de ca 400 fremmøtte servert lunsj og bursdagskake i kirkestuen. For Solgårdens gjester og de spesielt inviterte ble jubileumsfeiringen avsluttet med Festmiddag på Solgården. Les gjerne mer om gudstjenesten på Sjømannskirkens hjemmeside: Jubileumsgudstjeneste

Leave a Reply

*

captcha *