NO | ES
logo16
DEC
2014

Østfoldpensjonistene ble hentet med buss

Vi gjentok suksessen fra i fjor. Det ga mange fornøyde gjester!

 solgårdenflyet

 Solgården har i flere år samarbeidet med Norsk Pensjonistforbund. Sammen med dem arrangerte vi 2. desember en tur til Solgården. Denne gangen, som i fjor, bestemte vi oss for å gjøre noe for medlemmene i Østfold.
Vi leide en buss, Schous bussreiser i Vestby.  Der møtte vi stor velvilje og de stilte med en flink og serviceinnstilt sjåfør, Gunnar Presterud.  De første gjestene steg på i Halden kl 6 på morgenen. Turen gikk videre via Sarpsborg, Fredrikstad og Moss før den startet på siste etappe  mot Gardermoen.  I Norge er det vinter. Det var litt kø på glatte veier opp til Gardermoen, men gruppen møtte i god tid. På Gardermoen ble gruppen møtt av Solgårdens serviceinnstilte hjelpere.  I år var det 40 personer som benytter seg av tilbudet og vi håper på enda flere  neste år.
På alle ankomster og avganger fra Gardermoen har vi hjelp av Ullensaker  Røde Kors. De har bistått oss i over 20 år og er en av vår suksessfaktorer.
I tillegg til disse jobber vi også med Aviator – de er flyplassens egne hjelpere – som alltid er gode medhjelpere for oss. Gruppen ble fulgt til innsjekkområde G. Der ventet Solgårdens egne ansatte og enda flere fra Røde  Kors for å hjelpe.  Etter å ha blitt kvitt bagasjen var det å bevege seg igjennom sikkerhetskontrollen og ut til flyet. På alle turer vi arrangerer for seniorer har vi lege og sykepleiere med som reiseledere. Dette er helsearbeidere som jobber frivillig for oss. De møter på flyplassen i Norge -for gjestenes trygghet og de er tilstede under hele oppholdet og på reisen hjem.
innsjekk-solgården
 Som vanlig var vi blitt tildelt plass for vårt for fly på nærmeste gate. Det er bra,  for da får gjestene våre kort og grei vei ut til flyet.
Solgården er priviligerte med dedikert crew på våre flygninger.  SAS crewet ombord ønsker å fly våre gjester!  De vet at våre gjester kan trenge en hjelpende hånd, et par trøstende ord og dette gir de.  Etter litt venting var det tid for ombordstigning. De som ønsket hjelp til ombordstigning kom først om bord. Crewet sto klart i flyet og ønsket velkommen. Da alle hadde funnet sin plass ombord gjorde flygeren klar for avgang. Flyturen tar ca 3,5 time og underveis passeres de fantastiske  Pyrneène. Servering av et godt måltid mat med godt drikke hører også med.

pyrineene-solgården-fly

 

dedikert-sas-crew-solgården

 

reiseleder-solgården
 Så var flyet klart for landing på Alicante flyplass Der møtte Solgårdens egne representanter opp ved flydøren.
Passasjerene gikk ned flytrappen og deretter rett inn i Solgårdens egne busser. Overraskelsen og gleden var stor når de oppdager at de slapp å gå inn i terminalen for å hente sin egen bagasje, den ble hentet av Solgården og deretter levert direkte til rommet deres. Bussturen til Solgården tok ca. 30 minutter. Etter litt forfriskning og en titt på rommet var tiden inne for middag. Gjestene fikk deilig mat fra buffeter i restauranten. Glade, mette og litt slitne ruslet de til rommene sine, og der sto kofferten!

kofferthjelp-solgården

gjest-solgardengjest-solgarden2

Vi snakket også med Edel på flyet fra Alicante til Oslo:
“Jeg har reist mye gjennom livet, men dette er første gang jeg har vært på tur alene. Jeg ble hentet med Østfoldbussen. Jeg ser med glede tilbake på ferien. Det har vært trygt og sosialt. Flott med underholdning hver kveld og alle tilbud om aktiviteter. Det har vært lett å bli kjent med andre. Har også vært med på guidede turer og lært mer om kultur og de flotte områdene rundt Solgården. Dette har vært min første tur til Solgården, men blir ikke den siste! Jeg gleder meg til å komme tilbake.  Jeg vil også trekke frem den fantastiske Sansehagen. Når jeg nå kommer hjem vil jeg bare si at jeg har vært i paradis” 
fornoyde-gjester-solgarden
Bildet av tre gjester i avgangshall er fra venstre: Gunn, Liv og Karen. De benyttet seg alle av bussen og var veldig glad for tilbudet. Alle første gang på Solgården, og alle tre var enige om at det var et topp tilbud å bli hentet med bussen. En ekstra bonus var at de traff mange kjentfolk som de ikke hadde sett på lenge.
“Nå når jeg ser tilbake på ferien og oppholdet var perfekt, jeg ville ikke byttet ut noe! Det har vært over all forventning og forventingene var høye, for jeg hadde gledet meg til denne ferie, første gang på Solgården! Dette vil jeg fortelle om til venner og kjente, – et paradis!” – Liv
“Jeg har hatt det helt topp” – enda bedre en forventet”- Karen
“Jeg håper å få komme igjen til Solgården. Det var så lettvint med reisen så det tror jeg at jeg skal kunne oppnå. Topp å bli hentet med bussen. Jeg har opplevd trygghet hele veien også under ferien – og så lettvint reisen har vært!” – Gunn

Bussen sto klar og ventet da østfoldingene kom tilbake 16. desember. Velkommen tilbake til Solgården. Trygghet, trivsel og glede i alle ledd!