NO | ES
logo13
JUN
2014

Stolthetsparaden 2014 – stolt, sterk og synlig!

Stolt, sterk og synlig!

For andre år på rad har vi gjennomført Stolthetsparaden på Solgården! En flott markering med parade til trommer,  apell fra scenen, herlige rytmer fra en Batucada gruppe og dans. En passende feiring av mottoet til Stolthetsparaden: STOLT, STERK og SYNLIG!

 

stolt5
Stolthetsparaden er den største mønstringen av funksjonshemmede i Norge i regi av ULOBA,  og handler om å vise at funksjonshemmede er stolte, sterke og synlige. Funksjonsnedsettelser gjør ikke mennesker svake eller underlegne, og fratar ikke den enkelte evnen til å styre sitt eget liv.
stolt2

“Stolthetsparaden viser at funksjonshemmede er noe annet, og mer, enn sine funksjonsnedsettelser”

I Norge var dette  sjuende gang Stolthetsparaden ble gjennomført og er en del av Independent Living dagene  13.-14. juni. Stolthetsparade fra Stortinget ned Karl Johan til Jernbanetorget hvor det var taler, underholdning og utdeling av Stolthetsprisen. Det ble også vist på storskjerm en hilsen fra oss på Solgården!

stolt4

Med over 200 deltagere var det en lang Stolthetsparade, rundt hele Solgården! I front fanen til Solgården og norsk og spansk flagg. Begge flaggbærerne hadde bursdag! Deretter Batucada gruppen som førte an med trommer. For en glede!

stolt3

I år hadde Stolthetsparaden to fokusområder: Borgerstyrt Personlig Assistanse (BPA), et helt nødvendig verktøy for likestilling og samfunnsdeltakelse, og funksjonshemmedes rett til arbeid. Gro Mikalsen holdt en apell fra  scenen sammen med sin fostersønn Sindre, hvor hun fortalte om sin erfaring med BPA.

stolt7

 

stolt8
Utover kvelden fortsatte vi med trommeshow, servering av is og forfriskninger, og dans. En herlig kveld full av energi og glede – Stolt, sterk og synlig – Stolthetsparaden 2014!

Her kan du se bilder fra markeringen >>

 

stolt10

stolt9

stolt12

 

Leave a Reply

*

captcha *