NO | ES
logo20
NOV
2014

Strålende sommerminner! Familieferie i Spania

Her er noen glimt fra familieturene i år – herlige uker med trygghet, trivsel og glede i spansk kultur og klima!

“Høstmørket har senket seg hjemme i Norge og det går mot jul. Familie og venner samles i adventstiden, det er glede og forventinger. Det er også en fin tid å mimre tilbake til deilige sommerdager”

Vi har fått mange fine hilsener og tilbakemeldinger fra gjester som tilbragte ferie med familien på Solgården i sommer.  De nye tilbudene som salsaundervisning, yoga og pilates var veldig populære og de faste innslagene som «Fangene på Solgården», spansk aften med mer har vært gjennomført med stor deltagelse og mye glede!  Vi har nøye lest evalueringene som har kommet inn etter hver familieferietur. Det danner et viktig grunnlag for planlegging av program og tilbud for familieferie 2015, som vi er godt i gang med – og det er mye å glede seg til!

solgården-famileferie-bading

Fangene på Solgården!

Fangene på Solgården har blitt et veldig populært og kjært innslag i familieferie turene. Det har vært stor oppslutning! Ikke minst er det populært pga. den gjeve premien: tur til Solgården og opphold for en heldig vinner!! Gjestene deles inn i lag og må kjempe seg gjennom en rekke utfordringer som går på list, kreativitet, styrke og teamarbeid. Stor glede og samhold utvises og latter høres fra alle kroker av Solgården. Se artikkel fra i sommer her >>

fangene-på-solgården

 Bella!

Uglen Bella fikk sitt navn tidligere i år gjennom navnekonkurranse på nettsidene våre og facebook. Mange har fått bli kjent med henne og ørnen Thomas. Hun har nå fått et stort, flott bur i Sansehagen.

dyrebesøk-Solgårdenbella-familieferie-solgården

Salsa, yoga, pilates, svømming og kampsport!

Mange benyttet seg av tilbudet med salsa- kurs i år – lære seg nye trinn og svinge seg til spanske rytmer! Stor oppslutning fra store og små. Det var det også på pilates og yoga timene og kampsport undervisning. En herlig måte å starte dagen på! Ellers ligger jo Solgården så flott til at en kan benytte seg av turløypene i terrenget eller ta turen ned til Villajoyosa. Flere spreke gjester tok også turen opp til Puig Campana – toppen som ruver bak Solgården, 1410 meter!

solgården-kampsport

Spansk kultur og fiesta

Flamenco med Leyenda! En tradisjon på Solgården er fantastisk opptreden med flamenco. Kastanjetter, raske trinn over scenen, pasjon og visuelt fyrverkeri. Reportasje fra spansk aften fra juli >>
Fyrverkeri er det også mye tradisjon for i alle slags sammenhenger rundt om i regionen. Blandt annet i forbindelse med “Hogueras” som feiries blant annet i nabobyen til Villajoyosa, Benidorm og som er en av de største fiestas i Alicante.  Det er en fiesta som foregår en uke til ende frem til den 24. juni. Den siste uken i juli er det tid for “Moros y Cristianos” y  “Desembarco” i Villajoyosa. En storslått feiring med lange tradisjoner og en fiesta som er av internasjonal anerkjennelse. Villajoyosa er fylt av glede og liv gjennom dagene fiestaen foregår og det er en rekke aktiviteter å få med seg med mat, konserter, storslåtte prosesjoner, skuespill – og selvfølgelig fyrverkeri! Ut over de mange fiestas og begivenheter som skjer gjennom sommeren, er en fin måte å bli kjent med spansk kultur på å rusle rundt i gamlebyen i Villajoyosa. Nabobyer som Orcheta, vakre Altea, Benidorm, Finestrat osv. byr også på kultur og tradisjoner  som venter på å oppdages.

solgården-desembarco-villajoyosasolgården-moros-y-cristianos

Solklubben – sang, aktiviteter og nye venner

Solklubben er et populært tilbud under familieferien. Noen timer, sammen med nye venner med aktiviteter, sang og leker. Foreldre, søsken og andre gjester får også gleden av opptreden fra Solklubben på festplassen enkelte kvelder gjennom ferien.  Ungdommene samles også gjennom felles aktiviteter og rundt måltidene. Flott fellesskap, glede og mye morro. Go Kart er en av aktivitetene som har vært veldig populært blant ungdommene.

spania-ferie-solgården

Villajoyosa –  den glade byen med fargerike fasader, folk og nydelige strender!

Villajoyosa ligger rett ved Solgården. Minibussen vår kjører skytteltrafikk på formiddag og ettermiddag slik at de som ønsker, kommer seg lett ned til byen og den flotte sandstranden. Villajoyosa er også sjokoladebyen! Med tre sjokoladefabrikker er det en drøm for sjokoladeelskere! På sommeren er det god stemning på kveldstid langs den vakre strandpromenaden med små salgsboder, gatemusikanter og en rekke koselige restauranter og barer hvor det er deilig å sette seg for litt forfriskninger eller deilig tapas! De fargerike husfasadene ligger som et eventyrlig bakteppe. Villajoyosa har også en rekke vakre strender å velge i ut over hovedstranden mellom gamlebyen og båthavnen.

solgården-familieferiesolgården-villajoyosa

Temaparker – ut på tur!

I nærheten av Solgården ligger populære temaparker som Terra Mitica, Terra Natura, Aqualandia, Mundomar og Safari Aitana. Flott mulighet for en uforglemmelig heldagsutflukt.

giraff-safari-aitana-solgården

Deilig mat og underholdning

Det vi har trukket frem over, er bare noen glimt inn i begivenhetsrike og deilige feriedager. Fra programmet kan en velge i aktiviteter, turer og underholdning, men det er også mye å finne på for de som ønsker å ta ut på egenhånd  rundt Solgården og Villajoyosa – kanskje opp i fjellene til Aitana eller Guadalest, til temaparker, vakre Alicante eller den fantastiske storbyen Valencia. Mulighetene er mange.  Når gjestene samles på festplassen på kveldene er det god stemning og stor oppslutning. Spansk festaften med rikholdig buffet ute har også vært et veldig populært innslag.

eyvind-skeie-solgården

sommerbuffet-solgården

familieferie-solgårdenfamilieferie-solgården

 

Se flere bilder fra familieferie på Solgården her >>

Adventstiden og julen er også en god anledning til å se frem til og planlegge neste års familieferie i Spania og på Solgården! Bestillingene strømmer på og det er mange som allerede har sikret seg plass. Det er godt å kunne planlegge å drømme og glede seg gjennom en lang vinter til herlige feriedager!

Mer informasjon og booking >>

 

Leave a Reply

*

captcha *