NO | ES
logo15
MAY
2018

3 båter har fått landkjenning på Solgården

For en tid tilbake fikk Solgården nyss om at kommunen i Villajoyosa hadde tre båter som skulle kasseres. Da tenkte vi – De båtene ønsker vi oss! Prosjektet skapte stort engasjement og entusiasme blant de ansatte på Solgården. Dette kan vi gjøre noe ut av! Vi kontaktet kommunen og vipps så var vi stolte båteiere!  Båtene ble hente og vedlikeholdsavdelingen kastet seg rundt, de pusset og malte og snart sto tre skinnende, sjarmerende båter klare til utplassering. Våre flinke gartnere klargjorde og pyntet stedene hvor båtene skulle ligge.

Februar 2018 var den første båten på plass. Plasseringen ved innkjørselen til Solgården gjør at alle som besøker oss vil se den.  Mange skuelystne – både ansatte og gjester stilte opp på «Landsettingsdagen».

I anledning navn på båtene ble det utlyst en navnekonkurranse på Facebook og blant gjestene våre. Vi fikk inn til sammen 120 veldig gode forslag, blant alle disse ble forslaget til Gro Mikalsen trukket ut som vinner. Hennes forslag STOLT, STERK og SYNLIG passet perfekt syntes vi og den første båten ble derfor døpt STOLT.

Stolte, sterke og synlige – det bør alle våre gjester være. Uansett om det er seniorer, funksjonshemmede eller våre gjester på familieferie.  Stolt, Sterk og Synlig fremheves av ULOBA, en av samarbeidsorganisasjonene til Solgården. ULOBA har siden 1991 jobbet for likestilling og frihet for funksjonshemmede. Solgården markerer ULOBAs Stolthetsparade i juni hvert år. Våre gjester går da i opptog ført an av en flott trommegruppe. Etter opptoget møtes vi på Festplassen til appeller og feiring. Vi markerer at gjestene våre er stolte, sterke og synlige. I år vil dette opptoget finne sted på turen som går av sted 12. juni, da vil også båtene få litt ekstra oppmerksomhet.

Senere har vi plassert ut de to andre båtene i Sansehagen som fikk navnene STERK og SYNLIG. I tillegg til navn, har båtene selvfølgelig også fått sitt registreringsnummer. Vi håper nå at båt 2018-1, 2018-2 og 2018-3, har fått sin endelige havn.

For å spre dette viktige budskapet, setter vi stor pris på om våre gjester og besøkende tar bilder av båtene og deler det med venner og bekjente.

 

Leave a Reply

*

captcha *