NO | ES
logoUtflukter

Nye oppdagelser

Det er mange spennende og historiske severdigheter Solgården har utflukter til. Alicante, Gandia og Gaudalest er noe av stedene. I år har vi også en ny utflukt på programmet, Maserof.

Utflukter

Pirater og historie

Vi kjører sightseeing gjennom Alicante til den over 1000 år gamle middelalderborgen Santa Barbara og rusler opp. Det er en fantastisk utsikt ut over hele byen og mulig å ta heis nesten opp til toppen. Guiden forteller om byens spennende historie og om piratene som herjet langs kysten. Fra stranden rusler vi gjennom smale gater til San Nikolas Katedralen og ut på den populære strandpromenaden La Explanada de España.Her på treskipet Santisima Trinidad får vi servert en lekker lunsj. Turen til Alicante kan være slitsom for noen. Det er en del gåing dels på borgen og dels i byen, men det er pauser der man kan hvile litt. Rullestoler mm. kan gjerne være med.Vi er tilbake på Solgården ca. kl. 16.00.
Mandelblomstring

Mandelblomstring

Det er vakkert med alle de blomstrende mandeltrærne. Rosa og hvite blomster på de nakne svarte grenene fyller terrassene langs veien. Det er ikke godt å vite når det blomstrer fra år til år, men en gang i februar skjer det. På utfluktene til Safari Aitana, Guadalest, Gandia, Cuevas de Canelobre og Finestrat får vi se blomstrende mandeltrær underveis. I sansehagen på Solgården er det også blomstrende trær om våren.

Guadalest

Denne lille koselige byen har historie helt tilbake til 1300- tallet og Maurer-tiden, den gang araberne regjerte i Spania. De bygde byen på toppen av et lite fjell, så den skulle være best mulig beskyttet i en urolig tid. Den eneste veien inn i den opprinnelige byen går gjennom en liten tunnel. Øverst på fjelltoppen ble kirkegården plassert. De døde skulle være nærmest mulig Allah! Fjellet ble mindre etter dramatiske jordskjelv for noen århundrer siden. Allikevel har byen vokst og omkranser i dag den lille fjellknausen, og det som er igjen av bebyggelse her. I dag finner vi koselige kafeer, spennende museer og mange fine butikker i Guadalest.

Alicante

Det blir sightseeing sørover og inn gjennom Alicante, til den gamle middelalderborgen Santa Barbara. Der går vi av bussen og rusler opp på borgen. Det er flotte, restaurerte bygninger og vi får med oss en fantastisk utsikt ut over hele byen. Det er mulig å ta heis nesten opp til toppen. Etterpå kjører vi gjennom sentrum av storbyen Alicante. Her går vi av bussen ved den populære strandpromenaden La Explanada de España. Vi går gjennom smale gater for å besøke St. Nikolas Katedralen mens vi legger merke til den flotte flisleggingen og palmene. Rett ved siden av spiser vi lunsj på en typisk spansk restaurant. Turen til Alicante kan være slitsom for noen. Vi skal ut og inn av bussen to ganger, men vi tar oss god tid. Det er litt gåing gjennom byen og trapp inn til restauranten. Rullestoler og rullatorer kan gjerne være med.

Gandia

Bussen kjører mot nord via motorveien og langs kysten. Underveis forteller guiden litt om områdene vi passerer. Bussen parkerer på siden av elven Serpis og via en gangbro kommer vi over til den gamle bydelen. Vi besøker palasset og får høre om familien Borja, som var velhavende og innflytelsesrik.  Berømte personligheter som Pave Alexander VI og hans barnebarn San Fransisco de Borja. Francisco ble spesielt dedikert til Jesuitter ordenen og startet mange skoler i hele Europa. Vi skal innom kirken til San Francisco og siden nyter vi en deilig lunsj i hyggelige omgivelser. En reise tilbake til 1400- og 1500 -tallets historie og kultur i Spania.

Cuevas del Candelobre

Bussen kjører ca. ½ time til den fantastiske grotten, for å komme helt frem til den må man går inn gjennom en ca. 50 m lang gang. Her åpner grotten seg for oss, oppover og nedover. De som vil kan gå med guiden ned trappene i grotten, for å se nærmere på stalaktitter og stalagmitter. Det blir tid til en is og et postkort, før bussen kjører mot Solgården igjen. Det er lite gåing på denne turen og alle kan være med inn i grotten. vi er tilbake på Solgården til lunsj.

Våre dyktige guider kjenner området godt og ønsker velkommen til utfluktene!

Vi har flere hel- og halvdagsturer for Solgårdens gjester, til severdigheter i nærområdet. Våre norsktalende, lokale guider, Rikke Toldstrup og Camilla Worren, har god kjennskap til historie og kultur, til naturen og lokale tradisjoner. Utfluktene melder du deg på og betaler for i resepsjonen.
Det er forskjellige utflukter på våre turer, alle utfluktene er ikke på alle turene. Med forbehold om endringer. Vi ønsker deg velkommen til Solgården og våre utflukter!