NO | ES
logo15
FEB
2015

Vår i Sansehagen

En fornøyelse for alle sanser!

“Solskinn, frihet og en liten blomst må man ha!” – H.C Andersen

Våren har kommet til Sansehagen. Humlene suser, mandeltrærne står i full flor, appelsinene henger tunge og søte på grenene og nye blomster åpner seg ut i all sin prakt litt etter litt. Dag for dag er der små endringer for den som er oppmerksom.
sansehagen-solgården-1
Mange gjester ble med Rikke på guidet hagevandring i dag. Hagevandringen handler om å nyte, være sammen, skjerpe sansene, lære noe nytt, få stille spørsmål om det en lurer på.

 

sansehagen-solgården4

sansehagen-solgården6

sansehagen-solgården3

Et av høydepunktene nå er helt klart mandelblomstringen. Mandeltrærne står i full flor – tett i tett med vakre rosa og hvite blomster. Rikke fortalte om syklusen til treet, høsting av mandlene og alt de tradisjonelt brukes til i Alicante regionen – blandt andre er sjokaladefabrikkene i Villajoyosa stor konsument av mandler for å lage sine deilige konfekter og sjokoladeplater. Torsdag har vi en ny tur i programmet til Bodega/Museo Maserof oppe i fjellene. Den guidede turen går nordover og inn i landet til den vakre Jalon dalen hvor mandeltrærne står tett i tett oppover fjellsidene, et utrolig vakkert skue. Gourmet lunsj med god vin hører også med. Det er en av utfluktene som er på programmet utover våren.

sansehagen-solgården7

sansehagen-solgården5

“Oppdage, smake, lukte, nyte” 

Mot slutten av vandringen var det rast i Sansekilden for å nyte solen, godt samvær og smake. Rikke bydde på noen av sortene sitrusfrukter vi har i Sansehagen for å sammenligne og sette sansene i sving. Ulike typer appelsiner, mandariner, sitroner, grapefrukt, conquat og “Buddhas fingre”.
Vandringen ble avsluttet ved kilden hvor vi har karper og skilpadder. Her fortalte Rikke blandt annet om de mange typer Aloe Vera som vokser her og dens helbredende egenskaper og bruksområder. Det ble også stilt en del spørsmål. Vår i Sansehagen – et herlig sted å hente krefter, inspirasjon, bare være og nyte!

sansehagen-solgarden10

sansehagen-solgarden9

 

Leave a Reply

*

captcha *